Sopimusvalmistaja MLB Electronicsin uutiset LOHJALTA

Ota yhteyttä

Elektroniikan sopimusvalmistaja MLB Electronics Oy Lohjalta on yksi alansa tunnetuimmista edelläkävijöistä. Tältä sivulta löydät alaamme sekä meidän toimintaamme koskevia viimeaikaisia uutisia. Mikäli olet kiinnostunut palveluistamme, ota yhteyttä ja jätä meille tarjouspyyntö!

 • 19/04/2023 - MLB Electronics 0 Kommentit
  MLB muuttaa

   

  Vahvempina yhdessä samassa toimipisteessä Takasenkadulla.

  MLB Electronics liittyi osaksi Pohjois-Euroopan johtavaa elektroniikka- ja mekaniikkatuotteiden kokonaisvalmistajaa Inission AB:ta tammikuussa 2022. Jo tällöin päätettiin, että Lohjalla sijaitsevat kaksi huippuluokan tehdasta tulevat siirtymään samaan osoitteeseen kesällä 2023. 

  Lue lisää
 • 06/09/2022 0 Kommentit
  Inission Alihankinta-messuilla

  Inission osallistuu Alihankinta-messuille 27.-29.9.2022. Tervetuloa vierailemaan osastollamme ja osallistumaan messurulettiimme – jaossa on upeita palkintoja!

  Lue lisää
 • 23/06/2022 - MLB Electronics 0 Kommentit
  Rainer Backmanin siunaustilaisuus 8.7.2022

  Hyvät asiakkaat ja yhteistyökumppanit

  Suruksemme joudumme kertomaan, että MLB Electronicsin pitkäaikainen omistaja ja toimitusjohtaja Rainer Backman menehtyi lyhyen, mutta vakavan sairauden uuvuttamana 14.6.2022. Rainer oli yrityksen sydän ja sielu, ja hänen poismenonsa vaikuttaa meihin jokaiseen. 

   

  Rainerin siunaustilaisuus järjestetään Lohjan Pyhän Laurin Kirkossa perjantaina 8.7.2022 klo 11:30, jonne kaikki ovat tervetulleita. Muistotilaisuus vietetään kutsun saaneiden kesken. 

   

  Merkittävä osa MLB:n menestystarinaa

   

  Rainerin vaikutus MLB:n historiaan ja nykypäivään on suuri. Hän siirtyi ensimmäisen kerran vanhempiensa Maj-Len ja Paul Backmanin vuonna 1977 perustaman M-L Backman Oy:n palkkalistoille 80-luvun puolivälissä ja jo tätä ennen työskenteli yrityksessä kausittain. Rainer toimi lyhyen aikaa betonialan yrittäjänä 90-luvun alkupuolella, mutta palasi takaisin vastaamaan ladontalinjasta vuonna 1995.

   

  Vuonna 2003 Rainer otti vetovastuun yrityksestä yrityskaupan myötä ensin yhdessä Hannu Juseliuksen ja myöhemmin Marko Repolan kanssa. Markon ja Raiken johtamana yrityksen liikevaihto kehittyi huimaa vuositahtia ja henkilöstöluku kymmenkertaistui vuosien saatossa aina 50 henkilöön. 

   

  Vuonna 2018 Marko myi osakkeensa Rainerin tyttärille Petralle ja Astalle, jolloin yritys siirtyi jälleen perheomistukseen. Tammikuussa 2022 yrityskauppojen myötä yrityksen tarinassa käännettiin uusi sivu, kun MLB Electronicsista tuli osa Inission Lohjaa. 

   

  Esimerkki, jonka jalanjäljissä on helppo kulkea

   

  Rainerin ehdottomia vahvuuksia olivat voimakas läsnäolo ja aito välittäminen asiakkaasta. Hän oli suora, rehellinen, kunnioittava ja oikeudenmukainen. Rainer rakensi yhteistyöllä, omalla esimerkillään ja toiminnallaan MLB:stä menestystarinan ja vielä tänäkin päivänä meillä on ilo palvella Rainerin rakentamia liikesuhteita ja kumppanuuksia. 

   

  Vaikka Rainerin poismeno on meille iso menetys, jatkamme hänen viitoittamallaan tiellä yhdessä Inissionin kanssa. Uskomme, että Rainerin rakentama perintö jatkaa elämää jokapäiväisessä tekemisessämme ja pyrimme noudattamaan hänen asettamaansa kunnioitettavaa esimerkkiä. 

   

  Rainerin muistoa kunnioittaen

  Kirsi Backman, Asta Kronvall-Kettunen & Petra Löytänä
  Inission Lohjan ja MLB Electronicsin henkilöstö

  Lue lisää
 • 21/01/2022 - MLB Electronics 0 Kommentit
  Inission vahvistaa asemaansa Suomessa ostamalla MLB Electronics Oy:n

  Inission AB (”Inission”) on allekirjoittanut sopimuksen MLB Electronics Oy:n (”MLB”) 100% omistusosuuden ostamisesta. Sopimus tehtiin Inissionin kokonaan omistaman tytäryhtiön Inission Lohja Oy:n kautta. Allekirjoitus tapahtui 21.1.2022 ja sen vahvistaminen 31.1.2022.

  Kaupan myötä Inission laajentaa palveluportfoliotaan ja vahvistaa läsnäoloaan Suomessa. Kaupalla arvioidaan olevan positiivinen vaikutus Inissionin liikevaihtoon ja liikevoittoon (EBIT) vuonna 2022
   
  Hankinta yhdistellään osaksi Inissionin tilinpäätöstä 31.1.2022 alkaen.

  Lue tiedote
   

  MLB Electronics Oy

   

  Vuonna 1977 perustettu MLB on yksi Suomen kokeneimmista EMS-sopimusvalmistajista, jonka laajat palvelut kattavat koko valmistusprosessin. Lohjalta toimiva yritys työllistää 45 henkilöä ja asiakasporfolio on hyvin hajautettu sisältäen asiakkaita teollisuudesta, terveys- & energiateknologiasta.

   

  Entistä laajempi tuote- ja palvelutarjooma

   

  Yrityskaupan myötä MLB pystyy parantamaan tuote- ja palvelutarjoomaansa sekä nykyisille että uusille asiakkaille Suomessa. Inission puolestaan laajentaa asiakaskuntaansa, lisää osaamista, kapasiteetteja ja resursseja. Tavoitteena on EMS-liiketoiminnan kasvattaminen Suomessa ja yritysosto tasapainottaakin Inissionin asiakasporfoliota.
   
  Yrityskaupan jälkeen MLB on Inission Lohjan tytäryhtiö. Inission Lohja Oy:n toimitusjohtaja Pekka Väyrynen tulee seuraamaan Rainer Backmania yrityksen toimitusjohtajana muiden vastuidensa lisäksi. Muutoin MLB jatkaa toimintaansa nykyisissä toimitiloissaan ja nykyisellä organisaatiollaan. Keskipitkällä aikavälillä yhtiöt sulautetaan hyödyntämään toistensa tarjoamia synergiaetuja.

   

  Pekka Väyrynen, toimitusjohtaja, Inission Lohja:

   

  Me Inission Lohjalla olemme erittäin iloisia nähdessämme Inissionin laajentuvan Suomeen MLB:n hankinnan myötä. Tiedämme MLB:n olevan yksi Suomen tunnetuimmista EMS-palveluntarjoajista. Yhdessä keskitymme entistä enemmän korkeaan teknologiaan ja tarjoamaan koneenrakennusteolisuudelle keskittyneitä huippuluokan ratkaisuja.

   

  Rainer Backman, toimitusjohtaja, MLB Electronics Oy:

   

  Olemme yksi alamme kokeneimmista toimijoista, jotka tarjoavat elektroniikan valmistuspalveluita. Olemme työskennelleet asiakkaidemme kanssa 45 vuotta. Yhdistämällä vahvuutemme Inissionin vahvuuksiin, pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä tehokkaammin ja tarjoamaan laajemman palveluvalikoiman. Katsomme tulevaisuuteen suurella innolla.
   
  Lisätietoja :
   
  Pekka Väyrynen, toimitusjohtaja, Inission Lohja Oy
  +358 50 555 1516
  pekka.vayrynen@inission.com
   
  Rainer Backman, toimitusjohtaja, MLB Electronics Oy
  +358 400 475 500
  rainer.backman@mlb.fi

  Inissionista

   

  Inission on Pohjoismaiden johtava kokonaistoimittaja, joka tarjoaa vaativille teollisuusasiakkaille elektroniikkatuotteiden valmistus- ja logistiikkapalveluita. Olemme auttaneet kehittämään ja valmistamaan korkealaatuisia elektronisia ja mekaanisia tuotteita jo 35 vuoden ajan. Palvelumme kattavat tuotteen koko elinkaaren kehityksestä ja suunnittelusta teollistamiseen, volyymituotantoon ja jälkimarkkinoihin.

   

  Inission on listattu Nasdaq First North -listalla Nordic Certified Adviser AB:n kanssa sertifioituna neuvonantajana.

   

  Tutustu Inissioniin

  Lue lisää
 • 06/09/2021 - MLB Electronics 0 Kommentit
  Tervetuloa tapaamaan meitä Tampereen Alihankintamessuille 21.-23.9.2021 osastolle C1104!

  Vuoden 2020 messut jouduttiin siirtämään koronaepidemian vuoksi, mutta tänä vuonna pääsemme taas tapaamaan kasvotusten ja vaihtamaan kuulumisia. Noudatamme annettuja koronasuosituksia ja rajoituksia tartuntariskin minimoimiseksi. Tulkaa siis piipahtamaan standillemme C1104! Jos haluat sopia tapaamisen, voit olla suoraan yhteydessä ko. henkilöön tai osoitteeseen sales@mlb.fi.

   

  Olemme paikalla seuraavasti:

  Tiistai 21.9.

  Rainer Backman, Sari Saarinen, Hannu Eriksson,

  Jani Kettunen

   

  Keskiviikko 22.9.

  Rainer Backman, Asta Kronvall-Kettunen,

  Kimmo Kortesoja, Sari Saarinen, Jenni Kujanpää,

  Petra Löytänä, Linda Turkki

   

  Torstai 23.9.

  Rainer Backman, Ari Koskinen, Kimmo Kortesoja,

  Petra Löytänä, Linda Turkki

  Lue lisää
 • 06/04/2021 - MLB Electronics 0 Kommentit
  Uusi Key Account Manager nimitetty

  Entinen Tuotannon ja myynnin Tekninen tukihenkilö, Hannu Eriksson, siirtyi Key Account Managerin tehtäviin 1.4.2021. Hannulla on laaja ja arvostettu ura takana elektroniikan alihankinnan parissa, joten osaamista ja intoa löytyy myös uusiin haasteisiin asiakasrajapinnassa.

  Lue lisää
 • 06/04/2021 - MLB Electronics 0 Kommentit
  Loppuvuoden 2020 laitehankintoja

  Lisääntyneen kysynnän takia olemme panostaneet tuotantoprosessien optimointiin panostamalla laitteistoon. Marraskuussa otimme käyttöön uuden Mirae SMA ladontalinjan vastaamaan kasvaneeseen kysyntään ja samoihin aikoihin hankimme Ersa selektiivijuotoskoneen tasoittamaan tuotannon kuormitusta. Uusien laitteiden ramp-up on sujunut mainiosti ja pystymme vastaamaan entistä paremmin asiakkaiden tarpeisiin tiukallakin aikataululla.

  Lue lisää
 • 02/10/2020 - MLB Electronics 0 Kommentit
  MLB:llä tapahtuu

  Kuluneen kevään aikana teimme strategisen päätöksen keskittää kaikki toiminnot Lohjalle, lakkauttamalla Tsekin toimipiste. Kasvatamme ja tehostamme Lohjan tuotannon kapasiteettia, ottamalla käyttöön uuden ladontalinjan sekä selektiivisen juotoskoneen lokakuun aikana.

  Kapasiteetin noustessa, olemme kasvattaneet myös henkilöstön määrää. Henkilöitä on rekrytoitu laatutiimiin sekä tuotantoon. Näiden investointien avulla pyrimme kehittämään toimintaamme, jotta voimme myös jatkossa vastata joustavasti asiakkaiden kasvaviin tarpeisiin.


  IPC J-STD-001 kouluttajamme ovat kouluttaneet ensimmäisen ryhmän IPC J-STD-001 Specialisteja tuotantoomme ja jatkamme kouluttamista vuoden 2021 kevääseen.


  Pitkäaikainen ja arvostettu Tekninen Johtaja, Jan Nordbo jäi ansaitulle eläkkeelle syyskuun lopussa. Uutena Teknisenä Johtajana aloitti Jani Kettunen. Jani on toiminut pitkään MLB:llä ja työskenteli aiemmin Teknisenä asiantuntijana vahvassa yhteistyössä Jan Nordbon kanssa.

  Lue lisää
 • 13/03/2020 - MLB Electronics 0 Kommentit
  IPC J-STD-001 koulutus luo uusia mahdollisuuksia

  Elektroniikka-ala kehittyy jatkuvasti, mikä asettaa vaatimuksia niin tuotantotekniikalle kuin henkilöstön osaamiselle. Jotta voisimme jatkossakin tarjota asiakkaille laadukkaasti valmistettuja tuotteita, olemme investoineet sertifioituun IPC-koulutukseen. Koulutus takaa kykymme tarjota korkeimman laatuluokan (luokka 3) mukaisesti valmistettuja tuotteita ja lisää valmiuttamme tulkita alan muita standardeja aiempaa laajemmin. Ylpeydellä voimme kertoa, että yrityksestämme löytyy nyt kaksi sertifioitua IPC J-STD-001 -kouluttajaa.

  Kerromme mielellämme lisää kyvykkyydestämme valmistaa korkeimman laatuluokan tuotteita esimerkiksi terveydenhuollon, ilmailun ja maanpuolustuksen tarpeisiin.

  Lue lisää
 • 13/03/2020 - MLB Electronics 0 Kommentit
  Haemme joukkoomme myynnin ja tuotannon teknisen tuen henkilöä

  Haemme henkilöä myynnin ja tuotannon tekniseen tukeen. Hae paikkaa rohkeasti, jos koet olevasi etsimämme henkilö!

  Lisätietoja alla olevasta linkistä:
  Myynnin ja tuotannon tekninen tuki

  Lue lisää
 • 13/03/2020 - MLB Electronics 0 Kommentit
  Uuden myyntipäällikön nimitys

  Sari Saarinen on nimitetty myyntipäälliköksi 1.11.2019. Sari on toiminut aiemmin yrityksessämme Key Account Managerina. Myyntipäällikön vastuualueena on myynti, asiakaspalvelu ja markkinointi.

  Lue lisää